Det såkalte liv

forside om stian liv irc dikt dagbok foto diverse
Sist oppdatert Tuesday 1. January 2002

Trampe poserer.

Studentliv

Før prøvde Stian å studere fysikk på NTNU Lade, fordi han synes det er et spennende område.. han ville finne ut hvordan verden er sammensatt, hva som får den til å virke, hva alt egentlig ER..

Men de store planene slo feil. Han fant ut at når han aldri fikk tid til å gjøre fysikkøvingene fordi han brukte masse av sin tid på data istedet, så var det kanskje egentlig informatikk han ville studere. Derfor skulle han satse for fullt på informatikk fra våren 2000 av. Nok en gang viste det seg at det ikke gikk godt nok, for mye tid gikk bort på andre ting. Da eksamenstiden nærmet seg måtte Stian flaut innrømme at han bare tok 3 vekttall dette semesteret. «Men til høsten..» sier han drømmende, og mumler om ex.phil. med Ane.

Stian er nå i sitt tredje år som student, og er samtidig også ferdig som fakultetstillitsrepresentant, dvs. en slags tillitsmann på fakultetsnivå. Som tillitsrepresentant møtte Stian også alle de koselige folkene i Studentutvalget cand.scient, og han bestemte seg for å fortsette der fra høsten av som vanlig representant.

Den ferske studenten klarte raskt å havne i styret til Nettverksgruppen, hvor han fungerer som sekretær. Referatene fra styremøtene ifra oktober 1998 frem til idag lar fortsatt vente på seg, men de kommer, sier Stian. Han mumler noe om XML og alt for korte notater, men han har bare seg selv å skylde på, sier en styrerepresentant som har valgt å være anonym.

Stian var med med på å starte opp en internettkafé på Voll studentby. Etter mye og men kom det endelig frem et navn for foreningen også, og Stian ble på merkelig vis valgt som leder av Datavoll. Stian er også styremedlem og kasserer i science fiction-foreningen Foreningen feil planet. Totalt sitter Stian altså i fire forskjellige styrer og utvalg.. Men han bryr seg ikke om makt, sier han i et åpent intervju. Det er følelsen av å gjøre noe nyttig han liker. (og kanskje av å ikke gjøre skolearbeid?)

[faglige arbeider]


 

Sliten javaprogrammering i sommervarmen.

Nerding

Stian kan finne på å kalle seg selv en nerd. Med dette menes ikke en usosial fyr med briller og manglende personlig hygiene, men en person med særlige interesser og kunnskaper innenfor et spesifikt fagområde. For Stians del er dette området datamaskiner, og «å nerde» vil si at han sitter ved datamaskinen i et lengre tidsrom uten å gjøre noe nyttig, hvis man ser bort ifra verdien av nerdingen i seg selv og det faktum at man får innsikt i datasystemet. Spilling karakteriseres ikke som nerding!

Siden det er flere som har bruk av datamaskiner som sin interesse, er det mye sosialt forbundet med nerding. At alle på Voll studentby har fastlinje gjør at det lokale miljøet for nerder blomstrer. Dette bør ikke skremme bort noen, for alle sammen er hyggelige mennesker med gode sosiale antenner, og svært få av dem kan forbindes med det bildet av en nerd som blir fremstilt av amerikanske high school-filmer. Nå skal det bli godt å nerde litt sier at man har tenkt å bruke et par timer med å sitte foran datamaskinen og bare dille.


 

Geir får en slags klem.

Linproing

Våren 2000 begynte Stian å arbeide i Linpro. Det er gøy.

Sosialt liv

Tidligere drakk Stian nesten aldri. Han var med på fester, men holdt seg som regel til cola. Nå synes det derimot som om han endelig har tatt til fornuft, og funnet ut at selv om man ikke behøver å drikke seg fra sans og samling, er det ingenting iveien med å innta litt alkohol avogtil.

«Det kan være veldig koselig å bare sitte på en kafé eller pub og prate med gode venner,» sier han, men egentlig foretrekker han mange ganger å være på et sted med musikk, helst fx. klubbmusikk (han har egentlig ikke peiling på musikkgenre, han bare liker musikken), popmusikk som Britney Spears må vente lenge. Her er to eksempler på musikk den unge Søiland liker, Ziploc og Quadraphonics.


 

Rosenkål surret i bacon.

Matlaging

Naboene til Stian kan fortelle at han til stadighet er på kjøkkenet, og at dufter av hvitløk, løk, oliven og basilikum ofte siver ut i gangen. Mens matretter som lutefisk, pinnekjøtt og fårikål må vente, får mer internasjonal smak florere når han setter igang. Oppskrifter er for pyser, mener Stian, når man har de rette råvarene kommer resultatet av seg selv. Til tross for dette kan man observere at kokeboken kommer frem såfort bakverk står på menyen. Å bake brød natt til lørdag er en typisk ting Stian kan finne på å gjøre.

Woken er hans faste følgesvenn, den kan brukes til alt, forteller han. Ryktene sier dog at pannekakene stekt i woken ikke ble helt som forventet, men det er usikkert om ikke dette bare skyldes at han fulgte oppskriften fra «Økonomisk kokebok» istedet for å ringe hjem til far. Ellers kan Stian ofte observeres med en mobiltelefon i hånden blant hyllene på Rema 1000 for å sjekke med foreldrene hvilke ingredienser man egentlig trenger til fx. thaireker. Du ser aldri Stian spise Pizza grandiosa, sagt med andre ord.


 

Disse sidene vises takket være Linux, Apache, PHP, CSS, XHTML, NTNU, NVG og UNINETT. Bryr du deg? Neppe.