Dagbok

forside om stian liv irc dikt dagbok foto diverse
Sist oppdatert Tuesday 1. January 2002

Oppføringer

[2001-03-24] [2001-04-08] [2001-04-22] [2001-05-06] [2001-05-23] [2001-06-08] [2001-06-16] [2002-01-01]

2001-04-08

Jeg glemte et par ting i forrige dagbok. For en liten stund siden, da jeg satt på studentutvalgskontoret (jeg har kontortid der hver mandag), kom det en haugesunder innom og spurte om vi hadde tatt ned noen plakater han hadde hengt opp. Jeg kjente ham umiddelbart igjen ifra utallige (velvel, endel da!) kvelder på Replikken med Stand-up Trondheim. Jeg måtte beklage at det ikke var vi som hadde tatt ned plakaten, men jeg fikk nå likevel vite hva som hadde vært det opprinnelige budskapet, nemlig at det skulle være Stand-up-kveld på Blæst uken etter.

«Kult!» tenkte jeg. Ikke bare stand-up, men på Blæst i tillegg! Jeg trivdes veldig godt med begge deler, og det visste jeg at Ane gjorde også, så jeg sendte henne en SMS. Mandagen etter var vi altså på Blæst, og det var kjempemorsomt! De var veldig flinke, det var to komikere som stod i «duell» i en ring midt i rommet. Jeg husker selvsagt ikke hva de heter, men det var haugesunderen og en til som pleier å være fast på stand-up-kveldene som stod bak.

Det var ellers en kulturell uke, torsdagen tok nemlig Ane meg med på jazzamesso på Samfundet, som var en stor greie med mange forskjellige band med hver sin jazzstilart spredd over hele huset. Det var mye kul og sær musikk, men det som toppet kvelden var konsert med Jaga Jazzist i Storsalen! Jaga Jazzit er en haug med folk, sikkert 12 stykker, som visstnok (dette har Ane fortalt meg, lissom) er en kameratgjeng. Musikken var kul, og til tider tok de to trommisene helt av, de nærmest konkurrerte mot hverandre om å spille best og fortest og høyest, og det hele var rimelig groovy. Kjempeopplevelse!

Vi deltok ikke på jazzmessen på fredagen (den varte over to dager), men på lørdagen dro vi altså på Total Technopolis. Jeg har blitt mye mobbet etter det, iogmed at det ble oppslag i alle avisene om at de hadde tatt ungdommer med narkotika der, men det skjer jo hvert år! Dessuten tok de bare fra meg greiene, jeg ble ikke arrestert!

Det var en rimelig stor greie, det var techno i forskjellige varianter overalt, det var ikke så mange folk som jeg hadde fryktet, men likevel mange. Technopolis == Phreakshow, kan man påstå, og så også iår. Her var det plast og sølvpapir og selvlysende lepper og hoppende navler. Kanskje ikke den vanlige gjengen som pleier å vanke på Samfundet, men det var i det minste liv, og veldig, veldig gøy! Jeg traff på Anders på dansegulvet (kjæresten til venninnen til Kaisa (venninne fra Flekkefjord som nå bor her i Trondheim), samt medlem av studentutvalget (huff, så mange paranteser)), og da bare hoppet vi i sirkel et par runder som en slags hilsen. =) Jeg liker å danse, det har blitt alt for lite «gå ut og danse» i det siste, og det er synd! Det blir jo et helt år til neste Technopolis, derfor må jeg være flinkere å dra folk ut på steder hvor man kan danse. (Hvor kan man det, da? id og Rick's café frister lissom ikke SÅ mye..)

Vel, det var uken som egentlig skulle vært omtalt forrige gang. Helgen etter, ja, da dro hele Linpro på seminar. Med nesten alle ifra Trondheim, Oslo, Fredrikstad og Frankfurt samlet var vi ca. 50 mennesker tilsammen, det er rimelig stor gjeng, egentlig. Det var vi ifra Trondheim som arrangerte det hele, vi hadde leid hytter i Oppdal, og på lørdagen var det meningen at man skulle stå på ski, etterfulgt av seminar på ettermiddagen.

Det ble en rimelig nerdete gjeng, egentlig. Ikke nok med at det var ca. 15 bærbare PC-er rundtomkring i hyttene, men gjengen fra Oslo hadde selvsagt tatt med seg trådløse nettverkskort og begynt nerdingen allerede på toget oppover. Iogmed at ingen hadde husket å installere ircserver på PC-en sin hadde Arne selvsagt skrevet en der og da. Dette er ganske karakteristisk for Linpro på tur. =) IRC-serveren virket fint den, bortsett fra slike detaljer som at /msg (private meldinger) ble levert til alle sammen istedet for mottakeren. I hyttene ble det nettet utvidet med kabler mellom hyttene (hengende ut ifra terrassen) og switcher og ruting og ikke vet jeg. [link] [link]

Men! Det var nå egentlig ikke så mye slik nerding, vi satte oss i dedikerte leiligheter og begynte festingen. Alle hadde med seg nok drikkevarer fra før, i tillegg til at hver leilighet hadde fått en dunk med vin og 4 slike 1.25-liters-flasker med øl. Det ble altså passende mengde promille innabords hos de fleste.

Lørdagen fant vi ut at det å stå på ski i nydelig vær var helt OK bakrusmedisin, om ikke god nok. Bakkene i Oppdal var strålende (vi holdt oss til anlegget i Vangslia, iogmed at det var der hyttene våre var), og det var ingen problem å få leie ski. (Med mindre man skulle ha slike uhippe telemarksski da :) ) Det var et år siden sist jeg hadde stått på ski, da var det også i Oppdal, på tilsvarende seminar, men sammen med Studentutvalget, og jeg merket det godt i beinene. Dog, morsomt, det var det!

Det var veldig mange slike søte snowboardjenter med tøffe klær, langt lyst hår og moteriktige svarte luer i bakken, det var nesten så man kunne bli avstandsforelsket (type 100 meter avstand). Det var litt skummelt, dog, for hvis man rant litt nærmere for å si «How you doin'?» oppdaget man at de enten var 12 år eller ikke så veldig pene. Noen av dem var begge deler.

På lørdagskvelden spiste vi glimrende mat på Oppdal Quality Hotel, her var det noget mer stil over serveringen enn på «Café Ludvik» dagen før (Tips: Hold dere unna steder som ikke klarer å stave «Ludvig»! (Neida.. det var ikke SÅ ille, da! :=) ) På hotellet, som hadde klart å rote bort seminarromsreservasjonen, men likevel fikk til alt fint, ble vi servert laksemousse, entrecote og hjemmelaget karamellpudding. Jeg ble mest imponert over alle de gode grønnsakene som var med hovedretten, jeg liker nemlig slikt veldig godt. Jeg satt og nammet og spiste ivei før jeg kom på at jeg måtte jo kanskje smake på kjøttet også. :)

Det ble veldig rar festing utover kvelden, det var Audun som fortalte diverse datahistorier hvor alle skålte hver gang han sa et buzzword (ie. «intranett», «e-business», «enterprise»), og vi sang «Nå kommer Auduntimen, nå kommer Auduntimen, hysj hysj hysj! Vær stille som mus.» hver gang han begynte på en ny historie. At det i tillegg ble heftig shottet vodka gjorde jo ikke at det ble stillere stemning, og man holdt på til litt for tidlig på morgenen, med tanke på at man bare fikk sove til klokken 11. (Da måtte vi være ute av hyttene, André vekket meg 10:55: «Nå må du nesten stå opp..»)

Etter dette seminaret samlet vi alle restene av mat og øl og lagret på kontoret. Maten har vi spist i den nye, fantastiske «spise lunsj på kontoret»-ordningen vår (istedet for å ha ægg og karbis i kantinen), men ølet er i så store mengder at vi er redd vi må ha en heldundrendes futuramafest der snart. Men det får vente til etter påsken.

Jeg gleder meg fryktelig til prahaturen. Jeg har enda ikke fått endelig booking på noen plass å overnatte, og iogmed at det bare er én uke igjen nå (reiser på lørdag!) er det jo litt skummelt, men jeg tror det skal gå bra. :=) Det som dog ikke har gått så bra med de siste ukene er bankkontoen min, den har klart å blitt tømt TO ganger på rad! (Andre gangen takket være en liten gjeldstilbakebetaling fra Thorkild, takk takk :=) )

Jeg har stort sett levd på pasta og kreative sauser, men fra og med tirsdag blir det kanskje bedre, da får jeg lønn igjen. Jeg tror jeg må fortelle Opøyen (husverten) at han ikke får neste månedsleie på en liten stund enda, dog, for at jeg skal få råd til hotell i Praha. Men men!

Uken etter det skal jeg til Oslo har jeg bestemt. Egentlig skulle det være en stor #lavvu-fest da, men den er sånn halvveis avlyst. Jeg drar likevel. Jeg synes Ane også skal være med, så vi kan gå på «Sing-a-long»-versjon av «Sound of Music». Jeg tror jeg skal treffe folkene ifra Oslo-kontoret igjen også, for de er veldig så hyggelige alle sammen. :) Og hvis jeg er heldig, kanskje jeg får treffe Åse Berit denne gang? [link]

På tirsdag skulle jeg og Ane spise lunsj, type akkurat i siste liten før hun dro hjem for påsken (det gjorde hun på onsdagen). Vi klarte ikke helt å bestemme oss, vi pratet om Edgar og Dromedar og endte til slutt opp med å spise middag på Aroma istedet. Det var kjempekoselig! Jeg trengte en ordentlig godprat med Ane nå før hun dro avgårde, vi ble sittende der i et par timer før jeg syklet hjem. Jeg er så glad for at jeg har en sånnen fin venn som Ane, jeg kommer aldri til å klare meg når hun flytter herifra til jul!

Ja, jeg har blitt sånnen sykler! Det er skummelt, er det ikke? Jeg har jo syklet tidligere også, men nå begynte jeg for fullt igjen etter vinteren. Og iogmed at det er så kaldt og regn og surt og stritt er det ikke så inspirerende alltid å sette seg på et tynt, hardt sete og tråkke oppover bakkene på vei hjem fra hvor jeg nå har vært, så hjelper det å tenke på at jeg tross alt ikke bruker de siste 20 kronene som er i lommeboken. Vi får se hvordan det går med moralen etter lønning.

Igår hadde Sveinung invitert til fest hjemme hos seg. «Vi har hatt vårrengjøring, så da passer det jo fint at noen kommer og skitner til igjen?» sa han. Det var temmelig så koselig, det kom en del folk, og man satt ganske lenge hjemme i General Buddes gate, da klokken hadde passert 01 fikk man den fikse idéen å spasere nedover mot Mikrobryggeriet. (de stenger 02) Der traff jeg igjen Lene og Ketil, faktisk. Jeg hadde egentlig planlagt å ikke drikke noe denne kvelden, siden jeg var så skrapet, men det ble nå et par whiskyer og et par øl likevel. Sånt skjer. :) [link]

Neste uke er det jo påske, og jeg skal bli værende i Trondheim mens alle bare forsvinner. Jeg orker nemlig ikke å reise hjem en liten tur, selv om mange hjemme i Stavanger har hintet om det.. (Det er ALT for lenge siden jeg var hjemme nå! Jeg savner alle sånt! Benji! Cecilie! Mor og far og Maren og Lasse! Den plagsomme lillebroren til Cecilie! De hyggelige bussjåførene! Mormor! Ja, alt savner jeg!)

Jeg har såvidt begynt å planlegge sommerferien, Øivind ringte meg idag og spurte om jeg ikke ville være med ned til Barcelona eller.no i sommer, han hadde nemlig (etter kraftig overbevisning) fått seg invitert ned dit av Olav (Sax-man). Olav påstår nemlig at han skal flytte til Barcelona. Det hadde jo vært rimelig så kult, egentlig. :)

Ellers har jeg og Roger (naboen) fått tilbake kontakten nå i det siste. Jeg har vært litt avvisende når han og Øyvind (den andre naboen) har sittet i stuen og spilt kjedelige Nintendo-spill (Jeg har på en måte spilt nok Pleisteisjen2 på jobb, inntil vi fikk «Smuggler's run» for noen dager siden, det var dritgøy!), Roger har mobbet meg og sagt at jeg har hatt så svingende humør. Det er iorden nå, tror jeg :) Jeg har ryddet og vasket litt i hybelen min (wow) og på stuen, og Roger var så snill at da vi tuslet bort til Essoen kjøpte han en iskrem til meg :=) Glad i deg, Roger. :)

Væll, det er alt. God påske!

Stain, vel!

Disse sidene vises takket være Linux, Apache, PHP, CSS, XHTML, NTNU, NVG og UNINETT. Bryr du deg? Neppe.