Dagbok

forside om stian liv irc dikt dagbok foto diverse
Sist oppdatert Tuesday 1. January 2002

Oppføringer

[2001-03-24] [2001-04-08] [2001-04-22] [2001-05-06] [2001-05-23] [2001-06-08] [2001-06-16] [2002-01-01]

2001-05-23

Hei igjen! Jeg legger merke til at dagbokoppføringene mine kommer ganske nøyaktig annenhver uke, så her kommer en til. (Ane spurte om det ikke var på tide snart, og det hadde hun vel rett i. :=) )

Jeg har hatt dårlig døgnrytme de to siste dagene. Igår satt jeg på kontoret, alene, frem til klokken 06. Alt jeg hadde spist siden klokken 11 var brød. Brød med leverpostei, brød med ost, brød med syltetøy. Utover kvelden da jeg var alene var det bare syltetøy igjen i kjøleskapet. Jeg er veldig lei syltetøy nå. Og brød. Jeg hater brød.

Idag våknet jeg ikke før klokken 19, og da ringte telefonen mens jeg var i dusjen. Det var de andre i Linpro som satt nede på restauranten og lurte på om jeg dukket opp for linprokvelden idag, og jeg rasket på og rakk faktisk vietnamesisk middag. :) Og nå sitter jeg her alene igjen på natten, hjemme nå, heldigvis, og hører på lydbok av «Naiv.Super.».

Jeg går inn og setter meg på et rom hvor det står fullt av computere som studentene kan disponere. Passordet mitt - Vann - fungerer fremdeles, og jeg kommer inn på internettet.

Jeg synes det er et overvurdert nett.

Stort sett består det av informasjon som jeg klarer meg bedre uten. Det gir meg en følelse av at mange har det litt som meg. At de vet utrolig mye, men ikke helt hva de skal bruke det til. Og ikke helt forskjellen på hva som er ondt og hva som er godt.

Vel, de siste ukene har jeg gjort ikke så mye. Mai er en merkelig måned. Jeg har tuslet rundt på jobb, men jeg har ikke hatt så mye å gjøre på nå lengre, siden prosjektet for Datatilsynet jeg jobbet på er ferdig. Det blir mye dilling og sånt, som kan være gøy, men kanskje ikke bare det i lengden. Jeg tror jeg snart skal finne noe morsommere å gjøre.

Men for all del, jeg har ikke kjedet meg! På torsdagen fikk jeg lønn. (vi får alltid lønn på den 10., ja, med mindre man er fastansatt, da får man lønn den 20. Dette er vissnok bra for likviditeten. Jeg synes ikke det er noe bra for min likviditet, for min del kunne de godt flyttet lønnsbetalingen 5 dager tilbake hver måned. Siden jeg hadde fått lønn tenkte jeg at jeg skulle klippe meg, så jeg hadde vært og bestilt tid hos frisøren dagen før, samtidig som jeg hadde levert alle filmrullene inn til fremkalling.

Jeg følte meg litt urban ved å be om å få «Pål» som frisør, det var han som klippet meg sist, og jeg synes han var både hyggelig og gjorde en god jobb, så hvorfor ikke? Jeg har snakket med Sveinung om dette med frisører, han sier at han brukte litt tid på å finne sin frisør, men så har han holdt seg fast til den frisøren siden. Jeg har litt lyst å være så urban. Før klippet jeg meg alltid hos «Cowboy Laila» ved Prix-butikken her oppe. På en måte kan man jo kalle det fast frisør også, men det var nå helst fordi det lå så nært at jeg brukte å gå dit.

Pål Diaz, som han heter, (ja, han er visst ifra Brasil, eller Bergen, alt ettersom. Tror ikke han har noe med Cameron å gjøre.) var koselig denne gangen også, jeg tror han spurte meg 10 ganger om jeg hadde festet mye i Praha.

Vel, dagen etterpå var det fint vær, sol og sånt. Jeg lurte Ane med til byen, så gikk vi litt rundtomkring, spiste is og sånt, og prøvde å finne en fancy glamourdrakt på Fretex som jeg skulle ha på meg på Eurosongfesten til helgen. Ja, for det var ordentlig planlagt, det skulle være stil og glamour, rød løper og det hele. Men akk, Fretex hadde bare brukte sokker og masse «lekre» skinnskjørt typ 1985 i rosa og turkis.

Jeg tror tidligere i uken så var det så fint vær at jeg bare gikk ut i solen og delte en øl med Ane. Og tidligere i forrige uke så satt jeg meg ut for å lese i matteboken, men da begynte det selvsagt å blåse. Nå er det 8 grader og regn. Det var koselig med regn her om dagen, da satt jeg inne og koste meg med å lese gratisaviser og drikke kakao. Men nå har noen stjælt «Tommy & tigern»-bladet mitt, så ingen kosing idag. :'(

Ja, festen ja. Jo, det var artig! Alle var pyntet, noen i ordentlige divakjoler og -parykker (Hei, Marthe!), andre i selvsydde drakter (Hei, Geir!). Det var ordning av type «fri bar», hvor alle tok med seg en spritflaske eller fancy blandevann, også laget vi all verdens drinker. Dvs. drinkene ble som regel diktet opp på stedet, det var ikke så mange drinker med kjente navn, men det ble faktisk ganske gode greier utav det også. Vi jublet ivei til TV-en, noen heide på Haldor, noen på Jostein Pedersen, og andre (bl.a. jeg) heide på Estland, siden de hadde en kul sang. Og Estland vant! Wheee!! Og Norge kom på sisteplass! Muff! Det betyr jo ingen Melodi Grand Prix neste år. Jeg fikk tekstmelding fra Tonny om at nå skulle han «sørge til 2003 pga. det gapende hullet Haldor». Passende kommentar. :)

Ja, også tok jeg med Ane opp på Dragvoll den ene kvelden, vi hadde kjøpt inn masser av snop, og fant en datasal for å gjøre Prosjekt Scanning. Det var vel litt over 72 bilder som skulle scannes, og det tok sin tid. Men det ble bra resultat. :)

Ellers? Jeg gleder meg veldig til å flytte nå. Ikke så mye for å flytte herifra, for jeg føler jeg har fått god kontakt med Roger, men fordi det blir så koselig der nede. Sveinung og jeg snakket litt idag, jeg lurte på hva vi skulle gjøre med alle mikrobølgeovnene (tre), TV-ene (tre), oppvaskmaskinene (to), og stereoanlegg uten høyttalere og motsatt. Det skal nok bli ordnings på det. :)

Også skal jeg til Oslo igjen. Denne gangen er det en bioteknologikonferanse der, med politikere og forskere og alt, og jeg skal altså være en av disse NTNU-studentene som reiser ned dit. Det kan bli gøy. Jeg tror jeg skal være der noen dager før og/eller etter også, jeg har fått halvveis lov til å plage Christer ved å bo hos ham. Han mumlet noe om musikkens dag i pinsen, det er sikkert greit å få med seg.

Jeg synes det er litt merkelig at jeg reiser så mye til Oslo når jeg sier at jeg ikke trives der. Kanskje jeg egentlig trives. Jeg håper ikke det. Huff! Tenk hvis jeg blir en av dem!

Ja, også så jeg og Ane bakte kake på 17. mai, gikk og så på togene. Jeg var litt forvirret av at det bare var én religiøs organisasjon som gikk i folketoget (i Stavanger er det typ 25 forskjellige menigheter og bedehus og sekter som trasker avgårde, hver med sin lastebil fullastet med høyttalere og «se-hvor-glad-jeg-er-fordi-jeg-har-funnet-jesus-eller-egentlig-bare-masse-andre-idioter-som-meg-ansikter») og russetoget var like dårlig som russetog skal være. Jeg fikk kjøpt pølse og is. Det er bra. Dog, denne gangen var det ingen hundrelapp fra mormor, det var litt uvant, det også. :=)

Og her om dagen så så jeg og Ane «Romeo+Juliet» på DVD. (vi har gjort mange små, koselige ting i det siste, det er fint, synes jeg.) Jeg kjøpte den selvsagt, selv om jeg egentlig er ganske tom på kontoen. På torsdag skal vi .. skal vi se.. rote i irclog diskutere flytting, spise Calzone og se «Annie». Jeg gleder meg alt. :) Bare jeg får fikset døgnrytmen min.

Ellers prøver jeg å lese i matteboken min. Jeg leser om såkalte diskrete tall. Jeg vet ikke om det betyr at de helst vil holde seg hemmelige eller passer på å ikke slippe løs noen pikante detaljer, men det virker egentlig gøy nok. Eksamenenenen er på mandag. Muff! Jeg angrer nå på at jeg ikke gikk på flere forelesninger, vi begynte jo så bra i januar, men sånn uti midten av februar da begynte man å tenke slik «Ah, trenger ikke gå på akkurat DENNE forelesningen», og i mars var det mer slik «Idag passer det vel best å gå på jobb». I april ble det «Eksamenen er jo i mai, ikke vits å lese enda.». 1. mai: «Åå... det er jo helt i SLUTTEN av mai! God tid! Sulle rundt i Oslo.» Nå: «FAEN! Jammen skal bare skrive dagbok først!»

Vel, ønsk meg lykke til. Jeg tror ikke Lånekassen blir fornøyd med vekttallsproduksjonen min uansett, jeg. :/

Disse sidene vises takket være Linux, Apache, PHP, CSS, XHTML, NTNU, NVG og UNINETT. Bryr du deg? Neppe.